CATEHISMUL BISERICII ORTODOXE PDF

Catehism · Contact. parohia Invierea Domnului Casa Romana biserica ortodoxa romana Hayward nebotezati, indiferent de varsta sau de sex, care doresc sa se curateasca de pacatul stramosesc si sa devina membrii ai Bisericii lui Hristos. INTRODUCERE ÎN CREDINŢA ŞI VIAŢA BISERICII ORTODOXE has ratings and 14 Catehismul ne spune că nu ne-am născut pentru nimic altceva. Preasfințitul Părinte Ioan Casian de Vicina, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi a slujit Sfânta Liturghie la biserica „ Sfânta.

Author: Nikolar Meztidal
Country: Dominican Republic
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 5 July 2006
Pages: 81
PDF File Size: 2.55 Mb
ePub File Size: 12.72 Mb
ISBN: 681-3-22933-283-7
Downloads: 83897
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dolabar

Cumparand online prin portalul parohie i. Invatam despre lupta cea grea a Bisericii impotriva tuturor duhurilor rele ale lumii si ale iadului si despre biruinta finala a lui Hristos, Mielul lui Dumnezeu, asupra tuturor acestor infricosatoare puteri ale intunericului. Ogtodoxe poate savarsi aceasta slujba fie in biserica, fie in casele credinciosilor. La aceste sapte Sinoade Ecumenice au participat, asadar, in total, de reprezentanti ai Bisericii crestine din intreaga lume.

Candela aprinsă: Catehismul Bisericii Ortodoxe

Practica din prezent este necanonica, pentru ca petrecerile tin pana duminica dimineata, lucru care nu mai face posibila participarea credinciosilor la Liturghia de duminica. Ar trebui sa se numeasca: Toate anunturile ce apar la rubrica Mica Publicitate apar gratuit si in Ziarul Miorita, cu care parohia noastra are o relatie strasa de colaborare. Noul Testament este practic o singura carte, caci se refera la un subiect central de la prima pana la ultima pagina. Mai mult, Psaltirea este cea mai importanta carte de rugaciuni din Biblie.

Cand un crestin a murit, rudele acestuia de multe ori trec prin momente de deruta, intrucat apar pareri si traditii diferite in legatura cu datinile ce inconjoara ceremonia inmormantarii.

bisericik

INTRODUCERE ÎN CREDINŢA ŞI VIAŢA BISERICII ORTODOXE

Sfanta Scriptura Biblia arata ca atunci cand “omul merge la locasul sau de veci”, trupul trebuie “sa se intoarca la pamant cuma a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu Care l-a dat” Eccleziastul 12, Despre cum i-a invatat Dumnezeu pe oameni ortodox prin legea vesnica a Dreptatii sa se pregateasca pentru dobandirea Legii Iubirii prin Hristos Mantuitorul. Vecernie a Botezului Domnului.

Related Posts (10)  GMMA GUPPY PDF

Cartile celor doisprezece profeti mici: Cum am putea numi atunci Evangheliile, in comparatie cu celelalte carti ale Noului Testament? Invatam despre participarea activa a lui Dumnezeu in toate evenimentele insemnate, avand ca tel vindecarea, prin Lege, a firii umane cazute, izbavirea oamenilor din mrejele satanice ale idolatriei si intoarcerea lor la El, Singurul si Adevaratul iubitor de oameni, Dumnezeu.

Bisericli “aghiasma” vine de cuvantul grecesc “aghiasmos”, care isi are originea biserocii cuvantul “aghios” sfant.

Utrenie a Botezului Domnului Parohia Ortodoxa Romana Invierea Domnului din nordul Californiei, slujeste comunitatea romaneasca din imrejurimile orasului Hayward, San Francisco si este situata la adresa: Pacatele, faradelegile omului intineaza spatiul in care acesta le savarseste.

Indicat este ca ele sa fie savarsite duminica.

Botezul este Taina prin care omul primeste iertare de pacatul stramosesc si de pacatele personale. Aflata sub patronajul binecuvantata a acestui veritabil stalp al ortodoxiei, prima luna a calendarului este rastimpul benefic cand in biserici si manastiri sunt citite Moliftele Sfantului Vasile cel Mare – acele temute blesteme indreptate impotriva satanei, pentru alungarea bixericii si dezlegarea celor posedati.

Devenind membru al biswricii. Sustinand finaciar parohia prin donatii Donand bani pentru fondul General sau pentru diferitele proiecte.

De vreme ce Sfintii Parinti au stabilit ca Nasterea Domnului sa fie sarbatorita pe 25 decembrie, firesc a fost ca Taierea imprejur, care a avut loc dupa opt zile, sa fie praznuita pe 1 ianuarie, adica la exact opt zile de la Nastere. Pe de o parte, despre desavarsirea lui Iisus Hristos, despre milostivirea si nemasurata Sa iubire de oameni, despre hotararea de a ierta si de a ajuta, despre hotararea Sa de a ierta si de ajuta, despre umilinta si saracia Sa vazuta, despre jertfa si patimirea Sa pentru oameni, iar pe de alta parte, despre dumnezeirea Sa desavarsita, despre nasterea, faptele, intelepciunea, puterea si dragostea Sa, despre Invierea si Inaltarea Sa cele mai presus de fire.

Related Posts (10)  PADI OWD PDF

Catehism ortodox – Pr Mircea Stoleriu

Desi unii o aseaza de obicei in randul cartilor pedagogice sau morale, Cartea Psalmilor este plina de profetii care se refera la Hristos. Este cuvant grecesc si inseamna: Catehiemul Ioan Evanghelistul intareste aceasta cand spune: Cartea Psalmilor ocupa un loc important intre toate celelalte carti. Taierea imprejur trebuie sa fie interpretata neaparat in cadrul teologiei chenozei pe care Hristos si-a asumat-o pentru mantuirea neamului omenesc.

Duminica dupa Nasterea Domnului. Dar sunt si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus si care, catehis,ul s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cartile ce s-ar fi scris. Cumparand produse de la magazinul bisericesc. Valeriu Gafencu – Sfantul Inchisorilor. Omul este solidar cu tot ceea ce il inconjoara. Nu este intamplator faptul ca in popor s-a pastrat zicala: Cafehismul si credeti in Evanghelie Ortodox 1, Sfintirea caselor credinciosilor se face prin stropirea cu aghiasma mare in ajunul Bobotezei si prin slujba sfestaniei ce se savarseste la mutarea in casa noua si care se repeta in fiecare an sau chiar mai des, atunci cand lucrarea raului se face simtita in vreun fel in casa.

Rugandu-va pentru mantuirea membrilor si bunastarea ei. El a poruncit si s-au zidit Psalm5.