CONSTANTIN ARGETOIANU MEMORII PDF

ARGETOIANU MEMORII PDF – Constantin Argetoianu (15 March – 6 February) was a Romanian politician, one of the best-known. Download Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7. DOWNLOAD PDF. Report this file. Description. Memorii politice. Sponsored Ads. Account 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din cattle raisers in Vlăsceni” (Argetoianu, Memorii, ). 55 Often local and restricted to the.

Author: Jugar Kegal
Country: Colombia
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 24 June 2007
Pages: 387
PDF File Size: 8.73 Mb
ePub File Size: 7.30 Mb
ISBN: 266-2-71544-486-2
Downloads: 5319
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meztimuro

Am primit insarcinarea cu o nespus5 bucurie. De ce nu-mi spui pe sleau pentru ce ai venit? Ne-am despartit cu bine si Averescu ne-a poftit jemorii toti la dejun, pentru a doua zi, la via lui.

Take si Flondor asteptau reactia mea, dar eu am ticut, si n-am acut nici o observatie. S-a constzntin fiindc5 s-a milogit, si s-a milogit si la Rege si la BrAtianu, si s-a cur5tat avant la lettre”.

Volumul de fata, p. Exemple intre exemple de bilrbati de Stat ci de oameni politici romdni imortalizali de pana plind de har a conatantin de la Breasta de Do lj: Aqa mi-a adus intr-o zi un individ a carui constxntin mi-a ramas intiparita in minte: De pe timpul neutralitatii inca, si in vremurile care au urmat s-a legat de Goga cu stransa prietenie, prietenie care a ajuns pan5 la complecth integrare a personalitatii sale in personalitatea poetului, coplesitoare fata de dansul. Si fuziunea mea cu Iorga devenea si ea inuti15, c5ci nu o primisem decdt ca un prim pas pentru o apropiere de condtantin si de t5r5nisti Din acel moment insa, mi-am dat seama c5 nu era nimic de acut cu dansul, cel putin pentru mine.

Nici pana asthzi problema nu a fost definitiv rezolvat5; nesfaqitele pasuiri qi mora1 Marea noastre I proprietate exproprierea.

Averescu a propus ca toti socialistii sa se inscrie in Liga Poporului, fara sa-si abandoneze teoriile si revendicarile lor! Partidul pranesc este dispus a colabora cu toate fortele opozitioniste, in marginile in care aceasta colaborare duce la intronarea regimului constitutional qi parlamentar san5tos”. Am socotit ch atat cat am scris era de ajuns pentru intelegerea celor ce am sh povestesc de aci inainte.

Cititorul indulgent ma va ierta caci va fi inteles ca aceste marturii n-au pretentia unei metode cronologice.

Related Posts (10)  ANDAL THIRUPPAVAI IN TAMIL PDF

De aci necesitatea pentru mine de a reduce la un minimum si personalitatea generalului si fortele ce-1 inconjurau.

N-am regretat un singur moment c5 Averescu nu s-a aventurat pe calea violentelor, dup5 alegeri. Eram sigur de un insucces complect, memroii si toti cei prezenti, si nu voiam 55 iau nici o faspundere.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7

N-am asistat niciodat5 la asa ceva. Pentru a incerca s5 sting focul care mocnea i pentru a readuce armonia in partid, am propus lui Averescu s5 sarb5torim printr-un banchet in stil mare a treia aniversare a intemeierii partidului, printr-un banchet in care toate glasurile s5 se uneasei in jurul lui i s5 afirme unitatea partidului Pe de alta parte Partidul Taranesc i Partidul National erau exasperate de legiferarile liberare.

Cum actiunea mea era insa indreptata spre o intelegere cu Maniu nu rn-am prea sinchisit de situatia argetiianu de peste munti; a trebuit totusi sa injgheb comitete pe unde am putut caci n-am izbutit pretutindeni comitete care sa stea de argstoianu cu celelalte particle”, si aceast5 injghebare mi-a cerut bataie de cap si vreme. Atat Averescu cat si eu, am avut incontinuu contact cu mana de oameni care reprezentau taranismul” teoretic pe zrgetoianu am avut contact cu ei si la Iasi insi la Bucuresti insi am fost convinsi ca pana in cele din urma se vor incadra in randurile noastre formand argteoianu milt flancul sting al Ligii Poporului.

Nu putea bietul om s5 stie, c5 eu nu urmAream deat o amanare de cateva s5peamani, si ca-i pregateam lovitura pentru luna noiembrie, dup5 Congresul de la Chi1 Tilicti loanid si Burileanu s-au retractat numai dupd ce au fost siguri eft, spre mirarea kr, Goga famine cu Averescu Apostolii se descurcau cum puteau, si cativa din ei au izbutit chiar s5 injghebe in judetele lor organizatii electorale destul de tari.

Vadit cauta cearta cu lumanarea. Vom incheia seria exemplificarilor portretistice cu dou5 cugetari politice referitoare la dou5personaje faimoase robite” de fermecatorul Bratianu. N-o s5 aveli deziluzii cu en Cu cel mai afectuos devotament, al d-voastra D. In consecinca va urma ca partidele coalizate s fac5 cunoscut opiniei publice, c5 ele nu se vor simti legate de legile impuse tarii de acest lata exagefarile politice ce au demonetizat azuintele cinstite si au dus la consolidarea regimurilor de pungasie si de jaf Aceste dou5 acte, scrisoarea lui Averescu si Motiunea” de mai sus, pot fi considerate ca icicle de deces a Ligii Poporului, cu toate semnele de viat5 aparent5 pe care aceasta le-a mai dat in cei doi ani urm5tori.

Related Posts (10)  THE SURVIVALIST SERIES JERRY AHERN PDF

Unii au pretins ca, dac5 nu rn-as fi despartit de Averescu, soarta Romaniei ar fi fost alta. Fost-a ea supusa la incercare? Va marturisesc ca nu pricep ce sa aman. Locul a fost oferit lui lorga, care 1-a refuzat.

[PDF] Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7 – Free Download PDF

Ciucea, 3 august Scumpe fost i viitor coleg, De la Karlsbad, unde plec astazi ca sa raman pang la inceputul lui septembrie, iti voi scrie. Conformandu-m5 programului pe care mi-lfixasem, am inceput pe la sfirsitul lui ianuarie s5 ma apropii de Iorga.

Vin acum la faimoasele declaratii. Tot la parter, in partea opusa locuia Eliza Sutti, nimfa Egerie si dame a peloter”. Sa aman aducerea acestei schimbari la cunostinta dvs. Nationalitatile cu drepturi istorice si cu valoare cultural5 simtim datoria nu numai de a le recunoaste, dar de a le asocia la conducerea efectiva a unei cari care este si a lor.

Maniu 1-a inmanat la 3 aprilie, la orele 4, la Camera, Profesorului furios fiindc citise deja la orele 3 in Viitorul i aflase ea’ era negativ Prietenii lui Alexandru Perieteanu si V.

Aceasta popularitate n-a patruns realmente niciodata in tinuturile alipite. In ziva de 9 martie m-am dat jos din tren in Gara de Nord. Desigur, memorialistica lui Argetoianu evoc5 la tot pasul figura inegalabilului Ione! Mobilizarea, cand se decreteaza, cheama la o datorie patriotica pe told fiii tarii, niciI in toate satele oamenii erau convinsi ca Averescu va sosi intr-o buna zi la ei, cu aeroplanul Chiar daca ar fi fost tot timpul la locul lui, la postul de comanda, Vaida nu avea nici insusirile cerute, nici experienta necesara de conducere ca sa faca fata furtunii ce sufla din rasarit si valurilor ce se ridicau tot mai puternice de jos.

Voila pourquoi je rentre melancoliquement dans l’ombre, non sans conserver A mes collaborateurs toute l’estime et toute l’amitie qui nous a uni.